 |
| Lloyd’s List’in en iyiler listesinde iki Arkas şirketi |
Ahmet Tamtekin (Arkas Lojistik Hizmetleri Grubu Başkanı), Lucien Arkas (Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı) ve Can Atalay (EMES Genel Müdürü) |
Denizcilik dünyasının en saygın gazetesi Lloyd’s List tarafındanTürkiye’de bu yıl ikincisi verilen “Denizcilik Ödülleri” sahiplerinibulurken, Arkas Anadolu Lojistik “Yılın Taşımacılık ve Lojistik Şirketi”, EMES ise “Yılın Hat Armatörü” ilan edildi. |
Lloyd’s List Türkiye Denizcilik Ödülleri 2007,15 Mayıs 2008’de İstanbul Çırağan Kempinski
Oteli’nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Deniz Ticaret Odası Başkanı Metin
Kalkavan ve Denizcilik Müsteşarlığı yetkililerinin yanı sıra çok sayıda denizcilik sektörü
temsilcisinin bulunduğu törene Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas da
katıldı.
Arkas
Anadolu ve EMES ödül aldı
Denizcilik ve taşımacılık alanında dünyanın en köklü ve saygın gazetesi Lloyd’s List
tarafından denizcilik ve taşımacılığa ilişkin 11 kategoride Türkiye’deki en başarılı şirketlerin
ödüllendirildiği gecede Arkas’ın iki şirketi de ödül sahibi oldu. Suay Umut, Cengiz Kaptanoğlu, Prof. Dr. Fehmi Ülgener, Prof. Dr. Güldem Cerit, Dr. Jülide Ergin, Fuat Çakmak, Gökhan Esin, Tanju Kalaycıoğlu, Michael Drayton ve Chris Mayer’den oluşan jüri; EMES Denizcilik ve Arkas Anadolu Lojistik’i, alanlarında “Yılın En Başarılı Şirketi”
ödülüne layık gördü. Arkas Anadolu Lojistik “Yılın Taşımacılık ve Lojistik
Şirketi”, EMES ise “Yılın Hat Armatörü” olarak ilan edildi. Törende Arkas Anadolu Lojistik adına ödülü Arkas Holding İcra Kurulu Üyesi ve Lojistik Hizmetler Grup Başkanı Ahmet Tamtekin, EMES adına ise Genel Müdür Can Atalay aldı.
Anadolu sanayisini denizle buluşturuyor
Denizcilikte 64 yıllık deneyime sahip olan Arkas, lojistik alanında son yıllarda büyük atılım içinde bulunuyor. Arkas, demiryolu imkânlarını kullanarak nakliye maliyetinde avantajlar sağlamak ve böylece Anadolu sanayicisinin önünü açmak hedefiyle 2003 yılında Arkas Anadolu Projesi'ni başlattı. Anadolu kentlerini demiryolu ile limanlara bağlamayı amaçlayan proje kapsamında karayolu, demiryolu, konteyner depolama ve lojistik hizmetler sunan Arkas şirketlerinin (Arkas Ulaştırma, Ar-Gü Demiryolu Taşıma ve Depoculuk, Ardep Gümrükleme Depoculuk) pazarlama fonksiyonları Arkas Anadolu Lojistik çatısı altında gerçekleşiyor ve müşteri için tek elden çözüm üretiliyor. Arkas Anadolu Lojistik, İstanbul, İzmir, Ankara, Gaziantep, Eskişehir, Konya ve Kayseri'deki ofisleri aracılığı ile müşterisine hizmet veriyor ve halen Bozüyük, Gaziantep, Kayseri, Elazığ ve Erzurum'daki terminallerden sanayicileri İstanbul, İzmir ve Mersin limanlarına bağlıyor. Şirket müşterilerine sunduğu 471 vagonu, demiryolu ile taşımaya uygun 750 konteyneri, 416 çekicisi, çok sayıda yükleme boşaltma araç ve ekipmanı ile Anadolu'daki en büyük kombine taşıma yatırımına sahip. Arkas Anadolu Lojistik geçen yıl satın alımını tamamladığı 1000 dönüm araziyle Anadolu'nun birçok yerinden deniz, kara ve demiryolu taşımalarının kombine edilmesini sağlayacak intermodal terminaller açmayı planlıyor.
|
Soldan Sağa Arkas Anadolu Projesi kapsamındaki şirket yöneticileri: Nabi Erberk (Ardep Genel Müdürü), Mehmet Bezal (Arkas Ulaştırma Genel Müdürü), Ercan Güleç (Ar-Gü Genel Müdürü), Cenk Ergen
(Arkas Anadolu Lojistik Genel Müdürü), Diane Arcas (İcra Kurulu Üyesi), Ahmet Tamtekin
(İcra Kurulu Üyesi, Lojistik Hizmetleri Başkanı), Gürkan Barutoğlu (Bölge Koordinatörü-Güney Türkiye), Handan Armağan (Arfor Genel Müdürü), Mehmet Tiryakioğlu (Bölge Koordinatörü-Kuzey)
ve
Mustafa Çiper (Stratejik Projeler Koordinatörü -Lojistik Hizmetler) |
Akdeniz’de dördüncü
Arkas tarafından feeder taşımaları yapmak üzere 1996 yılında kurulan EMES, hat
taşımacılığında büyük gelişmeler kaydetti. EMES bugün sadece Türk limanları ile
Akdeniz ve Karadeniz limanları arasında değil, bölgedeki üçüncü ülke limanları
arasında da konteyner taşımaları gerçekleştiriyor.
Konteyner gemi filosunu her geçen yıl artıran ve büyük bir bölümü Türk bayraklı
olmak üzere 25 gemi işleten EMES’in taşıma rakamları da aynı paralelde yükseliyor. Son
beş yılda yüzde 43’lük ortalama büyüme oranı |
|
Cemalettin Şevli (Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü) ve Can Atalay (EMES Genel Müdürü) |
yakalayan EMES, dünyaca saygın denizcilik piyasaları araştırma kuruluşu Dynamar B.V. tarafından yayınlanan dünyanın en büyük 50 armatörü listesinde 46'ncı, Akdeniz'de kendi filosuyla konteyner taşımacılığı gerçekleştirenler arasında ise dördüncü sırada gösteriliyor.
|
|
|
 |
|
|
|
|